Producent tłuszczów spożywczych i kat. III
Najwyższej jakości smalec wieprzowy, łój wołowy, tłuszcze drobiowe a także smalec i skwarki z wytopu tradycyjnego. Produkty profesjonalne do sektora HORECA.
Tłuszcze zwierzęce kat. 3 wieprzowe, wołowe, drobiowe przeznaczone do produkcji pasz oraz kwasy tłuszczowe zwierzęce i roślinne.
Tłuszcze zwierzęce kat. 3 oraz tłuszcze spożywcze. Skrawki mrożone kat. 3, mączki proteinowe i podroby.
Tłuszcze zwierzęce bielone i rafinowane dostosowane parametrami do danej branży.
Potencjał naszej firmy
lat na rynku
powierzchni produkcyjnej i magazynowej
krajów eksportowych
Atuty firmy
Nasze usługi
oraz produktów chłodzonych
Bestsellery w naszej ofercie
Wyjątkowy smak smalcu wzbogacony o dodatek majeranku, natki pietruszki, soli, pieprzu i mieszaniny przypraw, przypomni nam czasy dzieciństwa gdy życie było beztroskie a babcia rozpieszczała podniebienia wnuków własnymi
wyrobami
Smalec przeznaczony do spożycia bez dodatkowej obróbki lub w formie przetworzonej do przetworów mięsnych. Polecany do gotowania, duszenia, smażenia i pieczenia
Aromatyczne skwarki otrzymywane w procesie wytopu tradycyjnego w kociołkach. Świetnie sprawdzą się jako półprodukt w przemyśle cukierniczo-piekarniczym oraz jako dodatek do potraw. Przeznaczone do bezpośredniego spożycia bez dodatkowej obróbki.
Produkt jest przeznaczony do produkcji ciast kruchych francuskich i półfrancuskich, herbatników oraz jako składnik podstawowy do produkcji mas i kremów tłuszczowych. Wykorzystywany jako składnik produkcji dodatków dla cukiernictwa i piekarnictwa. Produkt wyróżnia gładka konsystencja i zdolność łączenia się z innymi składnikami.
Smalec gęsi stanowi źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, jest doskonałym dodatkiem do potraw, pieczonych i smażonych. Nie traci swoich właściwości nawet po podgrzaniu do temperatury 200 C. Poza zastosowaniem gastronomicznym często używany zewnętrznie w formie okładów przy bólach reumatycznych i stawowych, stanach zapalnych i niektórych ranach.
Specjalistyczna frytura w płynie, przeznaczona do wielokrotnego smażenia w głębokim tłuszczu frytek, ziemniaków, chipsów oraz warzyw, pączków, faworków i racuchów. Półpłynna konsystencja a także specyficzne właściwości zapewniają wygodę użytkowania, wysoką wydajność i niską wchłanialność tłuszczu.